BLOGGER'a TEŞEKKÜRLER DemotikE

19 Ağustos 2009 Çarşamba

Fokur fokur kaynayan Kafkasya

Her gün internetten ulaştıklarımda dahil onlarca gazeteyi izliyorum. Ayrıca, ulusal ve büyük yerel ajansları da sürekli izliyorum.
Yabancı ajanslarda önemli altyazısı ile geçilen haberlerin pek çoğu, ülkemizde halkımıza ulaştırılmıyor.
Dünya çapındaki ciddi araştırma kurumlarının yaptığı araştırmalardan, başlayarak ülkelerin ekonomik dalgalanmaları, siyasi çalkantılar, dünya çeşitli ülkelerindeki terör, saldırı, suikast, ayaklanmalar, işçi hak arayış eylemleri hiç ama hiç biri yok bizde.
Halkımıza bu konularda genellikle bilgi verilmemesi için birileri bu haber musluklarını resmen kapatmış durumdayız.
Bilhassa, Rusya’dan kopmuş-ayrılmış, Müslüman yada içinde azınlık müslümanlar olan ülkelerin haberleri özellikle makaslanmakta.
Radikal İslam bu ülkelerde at oynatıyor. Bu yapıya bağlı terörist faaliyetler aldı başını gidiyor. Kafkas Dağları bölgesinde çok ilginç gelişmeler yaşanıyor.
İnguşetya çıktı şimdide. Zaten bir avuç İnguş var, onlarda teröristlerin elinde oyuncak durumuna düştüler.
Bu hareketlerin hepsi, Rusya’ya kazık. Sonra Rusya ayağa kalkıp, haklı olarak tokadı bastı mı, çığlık çığlığa; “Ruslar mezalim yapıyor”…
Yakında, “Ezilen İnguş kardeşlerimize yardım edelim” kampanyaları da düzenlenmek üzere. Camilerde, hukuken yasak olmasına rağmen ve ancak bölge din işleri müdürlüğünün onayı ile kontrollü olarak açılmasına izin verilebilen, ama bu uygulamanın rafa kaldırılmasından dolayı çığ gibi büyüyen mescitlerde; “Pamuk eller cebe” demeye başlarlar…
Kraldan çok kralcı dingillerimizde aynı İsrail-Kosova hatta Uygur bölgesinde olduğu gibi kendi web sayfalarında bunun bayraktarlığını da yaparlar.
Evet. Bölge sıcak. Fokur fokur kaynıyor.
Ama dilerim yanılırım. Bu kez çok çok çok acı olacak…
Olan yine bölge yaşayan halklarına olacak…
Dostça kalın.

3 yorum:

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Sevgili Dostum Kardeşim DemotikE

Tv.ler gazteler bu tur haberleri vermezler cunku talımat böyle yoksa kapatırız ergona kon dvasına sokarız diyerek aba altından sopa gösterirler cunku hesaplarına gelmez ve halk uyanır sonra bunlar için uyuyan lar önemli....
işin olacağına bak sen yine mescitlerde ve tarikat evlerinde yardım adı altında pamuk eller cebe diyerek bu uyuyan zavvallılarda istene paraları verecek ve toplanan paralar yine belli yerlerde pay edilecek olacagıda aygun gibi belli

Demo dedi ki...

Kıymetli dostum Şükrü Bey;
Olay aynen dediğiniz şekilde...
Bu sözlere eklenecek önemli bir şey kalmıyor.
Katkılarınız için çok teşekkür ederim.
Dostça kalın.

mavi dedi ki...

çok ama çok güzel yazmışsınız. düşünüyorum da benim ülkemde haber sadece ergenkon, açılım vs.denmi ibaret. Hiçmi başka yerde olay olmaz. ankara,istanbul, diyarbakır, hakkari tamam haberler bitti. son dakikanın son dakikası, bir telaş bir telaş. nedense tüm açıklamalar haber saatinde yapılır olaylar o anda cereyan eder. dış ülkelerde neler oluyor,dünya krizi aştımı, afirakada açlık ne alemde ve daha şu anda aklıma gelmeyenler.